-
۲۵۳
مهارت سخت (Hard Skill) به دسته مهارت های تخصصی گفته میشود که هر شخصی در حوزه کاری یا تخصصی خود دانش آن را دارد. این مفهوم در مقابل مهارت نرم قرار دارد. مهارت سخت، تواناییهایی هستند که از طریق تمرین، تکرار و آموزش به دست میآیند و تقویت میشوند. یادگیری مهارتهای سخت بسیار ضروری است؛ زیرا بهرهوری و کارایی کارکنان را افزایش میدهند و متعاقباً رضایت کارکنان را بهبود میبخشند.
داشتن مهارت های سخت برای رزومه شما مهم هستند، زیرا کارفرمایان هنگام بررسی درخواست شما به دنبال آنها هستند. با این حال، مهارتهای سخت به تنهایی به موفقیت تجاری تبدیل نمیشوند، زیرا کارکنان باید مهارتهای دیگری مانند مهارتهای نرم را نیز به کار گیرند که به رضایت مشتری کمک میکند. این دو مکمل یکدیگر هستند.
ویژگی های مهارت سخت
افراد مهارتهای سخت را از طریق آموزش، تمرین و تکرار به دست می آورند. مهارت های سخت میتواند به مهارت در هر کار پیچیده و تخصصی اشاره داشته باشد. آموزش مهارت های نرم در مقابل مهارت های سخت دشوارتر است و رفتاری و مرتبط با شخصیت است.
برخلاف مهارتهای نرم، افراد میتوانند شایستگیهای مهارتی خود را با ارائه گواهی، مدرک، کارآموزی یا تجربه کاری ثابت کنند. شما می توانید مهارت های سخت را در یک رزومه حرفه ای فهرست کنید.
درک مهارت های سخت
مهارت های سخت ممکن است به مهارت در هر کار تخصصی اشاره داشته باشد. تسلط به زبان دوم، دانش فتوشاپ یا پاورپوینت یا تخصص در کسب و کار همگی مهارتهایی هستند که با تمرین میتوان آنها را آموخت و بهبود بخشید.
کارفرمایان و استخدام کنندگان اغلب به دنبال این مهارتهای سخت در رزومه های حرفه ای هستند. هر تخصصی که شخص به آن اشاره میکند بهتر است با گواهی، مدرک یا مدرک دیگری که سطح موفقیت را نشان میدهد پشتیبان شود.
ویژگی های مهارت سخت
مهارتهای سخت بر تواناییها و مهارتهای عملی تمرکز میکنند، در حالی که مهارتهای نرم بر رفتارها و شخصیتها، مانند مهارتهای اجتماعی و ارتباطی تمرکز میکنند. مهارتهای نرم کمتر ملموس و سختتر هستند. کنار آمدن با دیگران، خوب گوش دادن و درگیر شدن در صحبت مهارتهای نرمی هستند.
مهارتهای نرم یک فرد ذاتیتر و مرتبط تر با شخصیت هستند، اما ممکن است در طول زمان در کار به همان اندازه مهم باشند. مثل توانایی کار در یک تیم، انعطاف پذیری، صبر و توانایی مدیریت زمان باشند. با توجه به استعداد و پشتکار شخص، آموزش مهارتهای سخت آسانتر از مهارتهای نرم است. به همین دلیل است که کارفرمایان اغلب به دنبال متقاضیان کار با مهارت های نرم هستند تا مهارت های سخت.
مهارت سخت در مقابل مهارت نرم
دانشمندان زمانی بر این باور بودند که مهارتهای سخت نیازمند استفاده از سمت چپ مغز یا مرکز منطق است، در حالی که مهارتهای نرم با مغز راست مرتبط است که به آن مرکز احساسی نیز میگویند. مطالعات اخیر دانشمندان علوم اعصاب نشان میدهد که فرآیندهای ذهنی را نمیتوان به این سادگی دستهبندی کرد.
میتوان گفت که مهارت های سخت عموما قوانینی دارند که صرف نظر از کسب و کار، صنعت یا حتی فرهنگی که در آن انجام می شوند، یکسان باقی می مانند. قوانین مهارت های نرم بسته به فرهنگ شرکت و انتظارات همکاران می تواند تغییر کند. به عنوان مثال، قوانین نحوه ایجاد کد توسط یک برنامه نویس صرف نظر از اینکه برنامه نویس در کجا کار می کند، یکسان است. با این حال، یک برنامه نویس ممکن است به طور موثر با برنامه نویسان دیگر در مورد جزئیات فنی ارتباط برقرار کند، اما هنگام برقراری ارتباط با مدیران ارشد در مورد پیشرفت پروژه یا نیازهای پشتیبانی، دچار مشکل شود.
مهارتهای سخت ممکن است در مدارس، از طریق کتاب یا از طریق کارآموزی آموخته شوند. در مهارت های سخت میتوان سطح حرفه ای بودن شخص را اندازهگیری کرد. به عنوان مثال، فردی ممکن است دوره های مقدماتی و پیشرفته حسابداری را بگذراند، تجربه کاری کسب کند و در آزمون حسابدار رسمی قبول شود.
مهارت های نرم اغلب در برنامه درسی یک مدرسه یا کالج یافت نمی شود. با این حال، آنها در برنامه هایی آموزش داده می شوند که به افراد کمک می کند توانایی ارتباطی، کار گروهی یا توانمندی در مدیریت افراد را توسعه دهند.
نمونه ای از مهارت سخت
حسابداری حرفه ای است که به مجموعه ای از مهارت های سخت، به ویژه در این دوران نیاز دارد. تسلط به مجموعه مایکروسافت آفیس، به ویژه اکسل، مشهود است. آشنایی با نرم افزارهای خاص صنعت مانند Great Plains، QuickBooks، Peachtree، SAP Software و نرم افزارهای تهیه مالیات نیز الزامی است.
حسابداران باید بدانند که چگونه صورت های مالی و سایر گزارش های حسابداری را تهیه و تفسیر کنند، مکانیسم های گزارشگری مالی کارآمد را توسعه دهند و کنترل های حسابداری را برنامه ریزی و اجرا کنند.
برخی از تخصص های دیگری که حسابداران نیاز دارند را می توان به عنوان مهارت های نرم طبقه بندی کرد. آنها باید برای برقراری ارتباط موثر با تنظیم کننده ها، برخورد با حسابرسان خارجی و به روز بودن در مورد مسائل جاری و تغییرات در مقررات صنعت آماده باشند.
اهمیت تخصص محوری
هر شغلی از اطفاء حریق گرفته تا مدیر بازاریابی نیازمند مجموعه ای از تخصص های خاص است که اغلب از ترکیبی از مهارت های سخت و نرم تشکیل شده است. چه در حال بررسی شغل جدیدی باشید و چه برای اولین شغل خود درخواست دهید، دانستن اینکه چه دانشی برای آن شغل مورد نیاز است و به دست آوردن آن مهارت ها، به این معنی است که شانس بیشتری برای استخدام یا ارتقاء در زمینه انتخابی خود خواهید داشت.
برخی از مهارتهای سخت مانند یادگیری استفاده از رایانه، تجزیه و تحلیل دادهها یا درک حداقل اصول اولیه استفاده از رسانههای اجتماعی، مهارتهای سختی هستند که اغلب در بسیاری از مشاغل مختلف مفید خواهند بود. بسیاری از مشاغل نیاز به تخصص خاص برای استخدام در ساخت و ساز، معماری، لوله کشی و برق و مهندسی دارند.
مهارتهای نرم و سخت برای موفقیت تقریباً در هر شغلی حیاتی هستند و داشتن هر دو مجموعه در رزومه کاری ضروری است.
مهارت سخت برای گنجاندن در رزومه چیست؟
اگر مهارتهای سخت را در یک رزومه ذکر میکنید، هر تخصص فنی را که کسب کردهاید و هر زبان خارجی را درج کنید. با توجه به شغل، باید مهارتهای سخت مرتبط با موقعیتی را که برای آن درخواست می کنید فهرست کنید.
کارفرمایان چه تخصص هایی می خواهند؟
بسیاری از مشاغل نیاز به تخصص در فناوری رایانه دارند، مانند Microsoft Office Suite و …
چگونه میتوانم تخصص بیشتری را کسب کنم؟
شما میتوانید با شرکت در کلاسهای آنلاین یا حضوری در دانشگاه یا برنامههای آموزشی دیگر، تمرین این مهارتها قبل از به کارگیری آنها در شغل، و کسب تجربه با استفاده از مهارتهای سخت در محل کار، مهارتهای سختی را کسب کنید.